Search This Blog

Sunday, November 18, 2012

JOAN FUSTER, PROTAGONISTA DE LA SETMANA CULTURAL DELS PREMIS MIQUELET 2012


 
La Societat Coral el Micalet enceta demà dilluns 19 de novembre la seua Setmana Cultural dels Premis Miquelet 2012. Enguany, amb motiu del cinquanté aniversari de la publicació de ‘Nosaltres, els valencians’, la Societat Cultural ha decidit retre homenatge al seu autor, Joan Fuster.

Així, l’escriptor de Sueca serà la figura protagonista de conferències i d’altres actes de la Setmana Cultural, que finalitzarà dissabte 24 de novembre amb la vetlada literària i atorgament dels premis de teatre, assaig i investigació filològica, a més dels Miquelets d’Honor 2012 que enguany són per a Isabel Clara Simó i la Falla Na Jordana.

Així, dilluns 19 de novembre, a les 19.30 hores, el tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, obrirà les conferències de la Setmana Cultural, dibuixant ‘País i cultura. Una proposta des de Barcelona’ sobre Fuster. L’acte estarà presentat pel director del diari electrònic Vilaweb, Vicent Partal.

Qui fóra vicerrector de la Universitat de València, Josep Guia, pronunciarà la conferència ‘Els nosaltres de Joan Fuster’. Serà dimarts 20 de novembre, a partir de les 19.30 hores, amb la presentació a càrrec del president de la Societat Coral, Tonetxo Pardiñas.

Dimecres 21 de novembre, a les 19.30 hores, seguint amb els actes de la Setmana Cultural dels Premis Miquelet 2012, tindrà lloc la conferència ‘Els aforismes de Joan Fuster: la brevetat abans de Twitter’, a càrrec de Carme Gregori, professora del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València. La conferència comptarà amb el secretari de la Societat Coral, Emili Mira, com a moderador i presentador.

D’altra banda, l’economista, editor, assagista i traductor, Gustau Muñoz, serà l’encarregat d’oferir la conferència ‘Joan Fuster i la industrialització valenciana’, dijous 22 de novembre, també a les 19.30 hores. En la seua intervenció tindrà com a presentadora i moderadora a MªJosep Martínez, membre de la directiva de la SC el Micalet.
I com a punt i final als actes culturals de la Setmana dels Premis Miquelet 2012, divendres 23 de novembre a les 20 hores, la directora artística del Teatre Micalet i fundadora de la Companyia Teatre Micalet, Pilar Almeria, farà una lectura dramatitzada de fragments de l’obra de l’escriptor de Sueca, sota el títol ‘Joan Fuster, a prop: lectures dels seus textos’. Acte seguit, a partir de les 20.30 hores, la Coral Giner del Micalet oferirà ‘D’un temps, d’un país’, un concert amb percusions de Jaume Torres, contada per Pepa Alós i Josep Manuel Gil. Un passeig per la música i la literatura del nostre país.

Per últim, dissabte 24 de novembre,a les 21 hores, començarà la vetlada de lliurament dels premis Micalet de teatre 2012, l’Enric Soler i Godes 2012 d’experiències pedagògiques a l’escola i el Joan Coromines 2012 d’investigació filològica, històrica o cultural. A continuació es farà també el lliurament dels Miquelets d’Honor 2012: l’escriptora Isabel Clara Simó, guardonada amb el Miquelet d’Honor individual, i la Falla Na Jordana, Miquelet d’Honor col·lectiu.

No comments:

Post a Comment